Er natcremer mere effektive end dagcremer?

Er natcremer mere effektive end dagcremer?
Er natcremer mere effektive end dagcremer?
Anonim

Forskellen mellem dag og natprodukter er, at dagtidsformler typisk indeholder SPF og har en lysere konsistens til lag under makeup. Men, mens begge er nødvendige for sund hud, indeholder tungere natkremer stærkere ingredienser og fungerer bedre end dag cremer? Vi har scoop.

Nighttime produkter hjælper med at opretholde en sund hud og reducere tegn på aldring, fordi huden reparerer sig selv over natten for at slette enhver skade, den pådrager sig i løbet af dagen. "Nattet er, når huden gør sit hårde løft", siger Patti Pao, grundlægger / administrerende direktør for Restorsea hudpleje. "Skin gør hovedparten af sin genopretning og reparation, mens vi sover, så natkrem er fokuseret på fugt og genopretning. Derfor er de ofte rigere og tyngre end dagcremer." De indeholder også typisk en større koncentration af ingredienser som peptider og stærkere aktiver. En nøgle er retinol (det øger celleomsætningen for at slippe af med sløv hud og fine linjer), som bedst bruges om natten, fordi det vides at øge hudens følsomhed over for sollys.

Du kan også lide: 12 Top Dermatologer deler deres naturtidspleje rutiner

Nogle hudplejeproffenter siger, at dagtid og natprodukter er lige så effektive. "De aktive ingredienser i dagcremer er forskellige fra dem i natkrem, men det betyder ikke, at de ikke er vigtige for at opnå optimal hudhygiejne", siger New York dermatolog Dendy Engelman, MD. "Nogle ingredienser, som SPF og antioxidanter, modtages bedre af huden om morgenen mod natten på grund af kroppens cirkadiske rytmer, så at bruge dem om natten giver ringe eller ingen fordel." Og fordi din hud sandsynligvis er under direkte UV stråler i løbet af dagen, regelmæssig brug af SPF (ikke mindre end 30) kan betyde forskellen mellem at have en lys, ungdommelig hud eller en misfarvet, alderen en.

Bundlinjen: Produkter designet til brug om natten indeholder ofte stærkere aktive ingredienser, især med hensyn til anti-aging, men det betyder ikke, at de er mere effektive end dagtimetyper; de tjener bare et andet formål. Begge bør være vigtige dele af din daglige hudpleje rutine.

Populært emne.