Skønhedstips til motionister

Skønhedstips til motionister
Skønhedstips til motionister
Anonim
Thinkstock

Utallige studier har vist de fysiske fordele ved regelmæssig motion på din skønhed - mere udstråling, færre pletter og forbedret tone for at nævne nogle få - men der er en risiko for at få for meget af en god ting.

Ofte rammer golfbanen, tennisbane eller fortov kan udgøre unikke udfordringer for din hud, hår og negle. Tænk på det som en skønhed svarende til tennis albue. Læs videre for at lære mere om de største lovovertrædere, og hvordan du holder dit udseende i topform.

RUNNING Skønhed risikerer: Øget solskoldning på udsat hud og knuste tånegle. Forbedre dit spil: Forskning viser, at maratonløberne er mere tilbøjelige til at udvikle solskold og hudkræft end andre atleter takket være at logge ind i lange timer under strålerne. "Og nyere studier har også vist, at sved øger lysfølsomheden," siger Dr. Brian B. Adams, direktør for Sports Dermatology Clinic ved University of Cincinnati.

En tysk undersøgelse viste, at 15 minutters sweat-inducerende jogging forkortede den tid, det tager din hud at brænde med op til 40 procent. Anvend en vandtæt og gnidningsresistent solcreme som Neutrogena Ultimate Sports Sunblock Lotion SPF 30, inden du rammer fortovet, slid med vandtæt tøj for at afværge overskydende svedtendens og ofte håndklæde fra dit ansigt for at fjerne eventuelle dråber.

RELATERET FORSKNING: Mænds Sweat, Women Glow

Sort-og-blå tå negle, et kendetegn for mange langdistance løbere, skyldes den kroniske smække af neglen mod skoen, så hold altid negle klippet kort og lige over i stedet for buet for at forhindre traume. "Korrekt størrelse sko vil også reducere chok, hver gang dine fødder rammer fortovet," siger Adams. Det er bedst at gå til en special sportsbutik for at finde den rigtige pasform til dig. Løbesko skal have en passende pasform til at rumme foden hævelse under kraftig motion.

TENNIS Skønhed risikerer: Rough, calloused fingre og hænder eller smertefulde blærer. Forbedre dit spil: Callouses er forårsaget af friktion, og desværre eksisterer de af en grund. "De er en form for selvbeskyttelse," forklarer Jordana Gilman, M.D., en assisterende klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai Medical Center i New York City. "Din hud tykes for at forsvare sig mod gentagen gnidning." Hvad angår blærerne, er de skabt af varme, kontinuerlig bevægelse og fugt fra sved. Regelmæssige tennisspillere bør håndklæde-tørre deres hænder så meget som muligt og tilføje et greb til racquets for ekstra dæmpning og komfort. I hjemmet kan du prøve at bruge en håndcreme, der indeholder glykolsyre eller mælkesyre, for at modvirke ujævnhed (som Priori Advanced AHA Hand og Body Revitalizing Lotion), ingredienser, der "sluger væk opbyggede celler og midlertidigt blødgør tekstur", siger Gilman.

YOGA Skønhed risikerer: Udbrud på dine kinder eller tilbage fra kontakt med din mat, eller udslæt på ryggen eller brystet fra en kombination af sved og tætte tøj. Forbedre dit spil: Mats er et hotbed for bakterier, så tag din egen til studiet eller motionsrummet. Hvis det ikke er muligt, "Læg et rent håndklæde på toppen for at beskytte din hud mod aknefremkaldende bakterier og andre rester," siger Dr. D'Anne Kleinsmith, en kosmetisk hudlæge i Royal Oak, MI. Vask altid hænderne grundigt efter klassen og undgå at røre dit ansigt imellem, da bakterier kan rejse hurtigt og tilstoppe porer. Bikram yoga tilhængere er specielt tilbøjelige til ubehagelige varmeudslæt takket være stigende rumtemperaturer, så det er værd at investere i at købe fugtighedsvækkende tøj designet til denne type øvelse. Så snart du kan efter Savasana, sutter op med mild kropsrens til at skylle væk bakterier og hjælpe modvirke hudirritationer.

MERE: Sådan vaskes dine hænder

Thinkstock

GOLF Skønhed risikerer: Mørke pletter eller freckling på ryggen af dine hænder, underarme og nakke eller solskoldning på nakke og ører. Forbedre dit spil: Påfør solcreme indeholdende en SPF 30 eller højere over udsat hud - herunder ryggen af nakke og ører - og genanvend hver anden time. "Det handler om hvert ni huller," siger Gilman, som er talsmand for Skin Cancer Foundation. Golfspillere skal være særlig flittige med solcreme da sandfælder og damme afspejler solens farlige stråler op, hvilket betyder at du ikke kun kan stole på en hat til beskyttelse. Vælg en formel med zinkoxid, som har tendens til at holde sig bedre selv når du sveder og har en hat med en bred rand på mindst tre inches. Endelig forhindre aldrende hænder ved at holde dem dækket med golfhandsker hver gang du tæler.

STÅ PÅ SKI Skønhed risikerer: Statisk-y hår (takket være strikkede hætter og beskyttelsesbriller) splittede ender, og tørre tråde samlet. Forbedre dit spil: Hyppige trimmer (mindst hver otte uger) er et must, ifølge Jessica Gillin, en stylist ved Marie Robinson Salon i New York City, der har hjulpet den olympiske guldmedalerskajør Lindsey Vonn, der tager sig af sine lange blonde låse. "Is og sne kan holde fast i håret og forårsage stress og brud," siger hun. "Så det er vigtigt at fjerne skadede ender." En anden overraskende tekstilforbryder? Sved. "Hår udvider, når det kommer i kontakt med sved, så kontrakter, når det rammer den kolde luft," siger Gillin."Dette konstante mønster gør det mere skrøbeligt og tilbøjeligt til at ødelægge." Før du leder til skråningerne, skal du anvende en dyb balsam med hydratiserende vitamin E (Gillin kan lide Colorist Cure) til at tørre tråde og derefter flette dit hår eller trække det tilbage i en bolle under din hat. Fra bjergene skal du beskytte håret dagligt med et let serum på enderne for at forhindre brud, og undgå alkoholspånede hårsprayer, der kan tørre endnu mere på stresset hår.

Populært emne.