Forskning Debat: Er kroppens form for sundhed?

Indholdsfortegnelse:

Forskning Debat: Er kroppens form for sundhed?
Forskning Debat: Er kroppens form for sundhed?
Anonim

Forskning er ikke altid enig: Som enhver god historie har hvert spørgsmål to sider. I vores Research Debate-serie afslører vi begge ender af et kontroversielt sundhedsspørgsmål, der direkte påvirker din skønhed. Deltag i samtalen og find ud af hvad denne forskning betyder for dig.Muffin-top, torden lår, kærlighed håndtag, bootie. Ligegyldigt hvordan du kærligt henviser til dit kropsfedt, har alle kvinder en tendens til at gå i vægt på et af to steder: Vores talje eller vores hofter. Mens støbe vores kroppe er blevet en international besættelse - En nylig undersøgelse fra Storbritannien viste, at 30 procent af kvinderne ville handle mindst et år i deres liv i bytte for deres ideelle kropsvægt og form-tabte vægt vil ikke ændre din kropsform. Det er i det mindste delvist genetisk. Færre pund vil blot afsløre en slankere version af din naturlige form. Men forskningen er opdelt på faldgruber og plustre af kropsform. BAGGRUNDENNår det kommer til vores kropsformer, har kvinder længe været metaforisk (og heller uforklarlige) i forhold til frugt. Vi er "Æbler", hvis vi går i vægt i vores talje og "Pærer", hvis pundene går direkte til vores hofter og lår. Personligt kan vi ikke lide at blive sammenlignet med frugt, og så på YouBeauty kalder vi disse kropsformer "Cirkler" og "Triangler" henholdsvis, men vi vil holde med tutti-frutti-temaet her for enkelhedens skyld. Disse kropsformer betyder meget mere end at beslutte mellem et A-line eller Empire brudekjole (den tidligere arbejder for Æbler, sidstnævnte, for Pærer). De er et signal om vores generelle helbred: Vores krop opbevarer forskellige typer fedt i vores mave mod vores lår. MERE: Bedste brudekjoler til din kropsform De hertalende pære torden lår er en god ting: Fedt i vores lår gemmer energi, der bruges under graviditet og amning, så det er almindeligt antaget at være sundere. Abdominal fedt, der opbevares af æbler, har ikke et klare formål som lighttet og frigiver kemikalier, der kan øge betændelsen i kroppen - roden af mange sundheds- og skønhedsrelaterede ondskab, herunder hjertesygdomme. For kvinder, fedtfordeling skifter faktisk som vi alder. Når vi er unge, giver store mængder østrogen os større sandsynlighed for at opbevare vores fedt i vores hofter. Efter overgangsalderen går vores niveauer af østrogen ned, og vi begynder at opbevare fedt over bæltet. Men er de af os, der er født til at opbevare fedt i vores mave, bare plummet ude af lykke for sundhed? Det er her forskningen kan diskuteres. VIDEO: Tolkning af taljenemåling

DEBATEN Side 1: Taljefedt er dårligt for helbredet.I 2008 lancerede Japan en national sundhedskampagne, hvori man påpegede, at virksomheder og lokale myndigheder måler taljen som en del af regelmæssige helbredsundersøgelser - med grænser for maksimal talje størrelse (35,4 inches for kvinder). Dem, der overskrider grænsen (den gennemsnitlige amerikanske kvinde ville) have tre måneder at tabe sig, før de får obligatorisk kostvejledning, og virksomhederne straffes, hvis deres medarbejdere ikke måler op.

Michael Roizen, M.D., YouBeauty medstifter

"Taljefedt forårsager betændelse, hvilket gør din krop til at virke, føle og se ældre ud. Vi ved det fra flere undersøgelser; den nye forskning er ikke nok til at svinge mig. Uanset hvor du opbevarer dit fedt, konkluderer alle studier, at overskydende fedt fører til type 2 diabetes, hjerteproblemer og kræft, for ikke at nævne hukommelsestab og hjernedysfunktion. Taljefedt er dårligt for dit helbred og røver også din tegnebog."

De fleste læger i USA måler også waistlines (selvom vi ikke har lovlige grænser), og der er meget forskning, der understøtter, hvorfor de gør. Et 16-årigt opfølgningsstudie i 2008 offentliggjort i Circulation viste, at taljefedt var stærkt forbundet med alle -årsag dødelighed, hjerte-kar-sygdomme og kræft-relaterede dødsfald. På toppen af det fandt de, at hofteomkredsen var omvendt forbundet med hjerte-relaterede dødsfald, hvilket betyder at voldsomme hofter faktisk kan spille en beskyttende rolle. UNDERSØGELSE: Store hofter er hjerte sunde På samme måde fandt en undersøgelse af næsten 16.000 mennesker med koronararteriesygdom, at central fedme (målt ved talje omkreds og talje til hofte) fordoblede risikoen for dødelighed, selv hos dem med en normal BMI (et mål på kropsfedt). En anden undersøgelse viste, at taljefedt er tre gange stærkere forbundet med hjertesygdomme end BMI.Plus, har mange undersøgelser vist, at taljefedt øger risikoen for diabetes, demens og forskellige andre sygdomme betydeligt. Forskningsstammen stablet mod taljenfedt er skræmmende og måler ikke et smukt billede. Side 2: Taljefedt er ikke værre end noget andet fedt (og nogle gange kan det være godt!).En lille, men voksende stemme begynder at udfordre traditionel visdom. En større undersøgelse, der for nylig blev offentliggjort i Lancet-upturned tidligere forskning, fandt, at taljenfedt ikke signifikant øger sundhedsrisici. QUIZ: Body Type Quiz Forskerne analyserede data fra 58 undersøgelser, der involverede 221.934 personer. Resultaterne viste, at taljefedt sammenlignet med BMI er en omtrent lige så stor prædiktor for hjertesygdomme-ikke bedre, ikke værre. I modsætning til mange tidligere undersøgelser omfattede denne analyse kun potentielle undersøgelser (dvs. dem, der fulgte deltagere over tid), hvilket kan har givet mere nøjagtige resultater. "Enhver fugtopbygning er dårlig for helbred," siger lead author og epidemiolog David Wormser, MPhi."Men for klinikere viser vores undersøgelse, at måling af taljeomkreds eller talje-til-hofteforhold ikke er bedre for at beregne en persons kardiovaskulære risiko end at måle BMI." I stedet kan andre foranstaltninger som blodtryk, lipider og diabetes være mere præcise forudsigere. Et par andre undersøgelser har også vendt den midje-fedt-er-værre hypotese på hovedet.

Kristin Kirkpatrick, R.D., YouBeauty Nutrition Advisor

"Udvikling af en kronisk sygdom er en perfekt storm og sandsynligvis forårsaget af en række faktorer. Hvorvidt kropsform er prædiktiv for dine chancer for at få hjertesygdomme, din samlede kost, kropsvægt, stresshåndtering og fysisk aktivitet er meget mere fremtrædende tegn i historien om dit generelle helbred."

En undersøgelse fra Nordvest Universitet i 2010 viste, at fedme er skadeligt for hukommelse og hjernefunktion, men at midjefedt faktisk kan være beskyttende. Af de 8.745 postmenopausale kvinder, der deltog i undersøgelsen, oplevede de med pæreformede legemer faktisk mere hukommelsestab og kognitiv tilbagegang, mens kvinder, der lagrede vægt i deres talje, blev skarpere. MERE: Forbedre din hukommelse En anden undersøgelse i American Journal of Epidemiology viste, at abdominal fedt øger risikoen for aldersrelateret makuladegeneration, men kun hos mænd. Det modsatte var sandt for kvinder-abdominal fedt faktisk reduceret risikoen for tidlig macular degeneration med op til 11 procent. Mest sandsynligt kan eventuelle beskyttende virkninger have noget at gøre med den type fedt, der er opbevaret i maven - og de kemikalier det frigiver. Forskningen er ny, men det tyder på, at taljen fedt Det kan ikke være lige så meget som vi engang troede. Den midterste grundLigesom ethvert andet problem er kropsformen kompliceret. Men her er hvad vi ved: At være overvægtig eller overvægtig er skadelig, uanset hvor du opbevarer din vægt. At bekymre dig om, om din kropsform er bedre eller værre, er ikke din tid værd - græsset er altid grønnere. I stedet fokusere på at forblive sund. Indstil hvordan din krop føles og hvor sund det er indeni, ikke kun hvordan det ser ud. Godt at føle sig godt; vær aktiv for at møde din dag med energi; og øve mindfulness til at føle sig siddende og tilfreds med det liv du har nu. At elske dit udseende vil være en bonus.

Populært emne.