Reelle organer på tv Gør kvinder føler værre, undersøgelser finder

Reelle organer på tv Gør kvinder føler værre, undersøgelser finder
Reelle organer på tv Gør kvinder føler værre, undersøgelser finder
Anonim

Hvilket tv-show er bedre for dit kropsbillede: "Sådan ser du godt nøgne", som opfordrer ægte kvinder til at elske deres kroppe eller "America's Next Top Model", som paraderer skinny unge piger, der håber at blive den næste Tyra? en no-brainer? Det er ikke.

Ny forskning, der kommer ud næste år i Journal of Social and Clinical Psychology, finder, at tv-shows, der fremmer positivt legemsbillede, faktisk har den modsatte effekt - en konklusion, som de fleste ikke ville forvente.

MERE: Fat Talk: Ditch Denne dårlige vane

I undersøgelsen blev 120 kvindelige universitetsstuderende adskilt i tre grupper: 40 elever så på et tv-show, der fremmer positivt kropsbillede (den britiske version af "Hvordan ser godt nøgne ud"), 40 så et show, der fremmer det tynde ideal Irlands næste topmodel "), og 40 så på en neutral naturdokumentar.

QUIZ: Får du Fat Talk? Find ud af for et bedre kropsbillede.

Forskerne, ledet af YouBeauty Attraction Expert, Viren Swami, Ph.D., målt humør, kropsangst og kropsvægt utilfredshed før og efter fagpersoner så på hvert show. Naturdokumenteret øget lykke, "Next Top Model" sænkede det, og "Sådan ser du godt Naket" havde ingen effekt. Men endnu vigtigere, "Sådan ser du godt Naked" og "Next Top Model" begge signifikant øget kropsangst og kropsvægt utilfredshed.

MERE: Kunne du gå et år uden spejle?

Når "How to Look Good Naked" premiere i USA, var det den største premiere begivenhed i Lifetime netværkets historie. En rave review i New York Times kaldte showet "den største triumf af kognitiv terapi, som reality tv har nogensinde produceret" og "en modgift til makeover programmer, der fortæller os kød er, hvad der skal gøres over."

Denne ros var hensigtsmæssig, men klart lidt misforstået. Hovedproblemet, siger Swami, er, at viser, der fremmer positivt legembillede, definerer to typer kvinder: den tynde model mod den såkaldte rigtige kvinde. "De bygger en ide om, hvad det betyder at være en ægte kvinde," siger han. "Den virkelige kvinde, siger de, afviser det tynde ideal, men føler stadig behovet for at arbejde på kroppen." Med andre ord er vægten stadig på attraktivitet.

Det tynde ideal, der er almindeligt i amerikansk kultur og ofte studeret af kropsbilledeksperter, er tanken om, at tyndhed er en nødvendig forudsætning for attraktivitet, såvel som succes, lykke eller social værdi. Kropsfokuserede shows kan forstærke lignende værdier - selv når de ikke betyder at.

MERE: Billeder af rigtige kvinder kan være mere skadelige end nyttige

På "Sådan ser du godt Naket", værts Carson Kressley, der er bedst kendt for "Queer Eye for Straight Guy", gør netop det. Han introducerer kvinder som om deres kropsbillede er en kerneegenskab ("kone, mor og kropslærer, Kelly"); hjælper kvinder med at se slankere ud (for eksempel at finde den rigtige bh for at skjule fede ruller); og kaster ubevidst kvinder som organer snarere end mennesker (som i et af mange eksempler er legemliggjort af et kæmpe reklamebord af en nøgen konkurrent, som læser "Hvad synes du om denne krop?"). Mens hensigten er stor, undergraver showens metoder sin besked.

"Fordi fokus er på kroppen, bliver du mere opmærksom på dine egne bekymringer og hvordan du føler om din krop," siger Swami. "Kvinderne [på 'Hvordan se godt nøgne'] har alle problemer med deres kroppe og forsøger at forbedre dem. Det implicitte forslag er, at du skal gøre det samme."

MERE: The Spirit Junkie's Secret til at elske din krop Det er spørgsmålet: Er lignende velmenende forestillinger, som f.eks. Talk show makeover-episoder, NBC's "The Biggest Loser" eller TLC's "What Not To Wear", der bruger fitness og mode til at øge kroppens tillid, gør også mere skade end godt?

Desværre for alle os seere har vi ikke fordelene ved de personlige trænere, stylister og makeup-kunstnere, som makeover viser ansætter for at hjælpe deltagerne til at føle sig smuk. "Den positive fordel for folk på showet" - hvis den overhovedet eksisterer - "kan ikke mærkes hjemme", siger Swami.

Hvis du vil føle dig godt om din krop, skal du vende til "Planet Earth" på Discovery Channel. Eller sluk for tv'et og tag en tur.

KOLONNE: Forøg din selvmedfølelse

Populært emne.