Vagina Grooming Do's og Don'ts

Vagina Grooming Do's og Don'ts
Vagina Grooming Do's og Don'ts
Anonim

Cuts og nicks er altid smertefuldt, men når det kommer til dem i nærheden af din bikini linje, er de ligefrem uhyggelige. Og de er mere almindelige, end du tror: Antallet af kvinder, der besøgte et akutrum for skader deraf, hoppede næsten seks gange over en otteårsperiode, ifølge en undersøgelse fra 2012 af University of California, San Francisco (UCSF).

"Størstedelen af disse sager involverede mennesker, der havde fået lacerations, udslæt eller hudinfektioner som følge af barbering i brusebad eller voksning i en salon," siger studieforfatter Benjamin Breyer, M.D., assistent professor i urologi ved UCSF. "I dag er der mindre skamhår som standard, så flere kvinder groomer og konturerne af kvindens anatomi gør det svært at se, hvor barbermaden skal gå", forklarer Breyer. Følg disse tips for at gøre din hårfjerning oplevelse sikker og smertefri.

Ej det rigtige værktøjssæt. Når du barberer, skal du vælge en gel eller creme for at mindske hudirritationen og en flerbladet barberhøvel for tættere barbering. Så barber i den retning håret vokser i, foreslår Tiana Brandon, leder æstetiker på Bliss Spa i Los Angeles. Når du går over området igen, skal du køre barbermaden i modsat retning.

Planlæg din voks omkring din periode. Den bedste tid til at bestille en aftale er midtvejsepunktet mellem begyndelsen og slutningen af din menstruationscyklus, fordi hormonelle ændringer, der opstår lige før eller efter en periode, kan gøre mange kvinder mere følsomme for smerte, bemærker Brandon. Et andet tip: Hvis du er komfortabel med din voks, skal du fortælle en vittighed eller to under udnævnelsen. En undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the Royal Society B, viste, at griner udløser frigivelsen af endorfiner-føler-gode kemikalier, der også virker som smertelindrende.

Sørg for, at der ikke er dobbelt dypning. "Hver gang din voksvoks dips ind i vasken, skal hun bruge en ny pind for at forhindre spredning af alt fra vaginale vorter til bakterielle infektioner, som folliculitis," siger Kristen Haines, licenseret estetiker og ejer af Euphoria Spa i New York City. "Ofte bruges den samme pot wax på flere klienter, men det er sikkert, så længe en ny pind bruges sammen med hver applikation."

Bed om hård voks. "Selvom navnet lyder smertefuldt, er hård voks faktisk den bedste voks til bikini linjer," siger Haines. Blød voks er sværere at fjerne, så processen er mere smertefuld og det kan irritere følsom hud. Omvendt er hård voks blidere og afskrækker på egen hånd uden at skulle bruge kludstrimler.

Exfoliate. Intet ruinerer en glat bikini linje som et indgroet hår (når hår krøller rundt og vokser tilbage i huden i stedet for at stige op fra roden). Men ved hjælp af en blid exfoliator kan man forhindre dem, ifølge Brandon. "Vent 24 timer efter barberingen eller 48 timer efter voksning for at eksfoliere," foreslår hun. Hvis et indgroet hår er synligt, kan du fjerne det med pincet. Bare tryk ikke på det betændte område, så du kan forsyne det fangede hår ud. "Det kan forårsage yderligere traume til follikelet, der resulterer i infektion, hævelse, rødme og smertefuldt at røre ved." Du kan også anvende et dort kortisoncreme til området for at forhindre betændelse efter voksning eller barbering.

Undlad at stresse om trimning. Det kan virke som en høflig gestus at gøre en hurtig trim før en voksende aftale, men forsøge at forlade området i sin naturlige tilstand. "Hår bør være omkring en fjerdedel af en tomme tykt for at voksen kan låse ordentligt," siger Haines. "Hvis du ved et uhell trimmer det for kort, kan din voksmaskine måske bruge pincet til at trække håret ud, hvilket er smertefuldt og tidskrævende."

Prøv laser behandlinger. Hvis du ikke er op til vedligeholdelsen af hårfjerning, kan du overveje laserbehandlinger, som dræber de pærer, der producerer hår. Men laserbehandlinger er ikke for alle. "De bedste kandidater er mennesker med let hud og groft mørkt hår," siger Haines. Årsagen: Lasere er tiltrukket af farve (f.eks. Sort kropshår på lys hud), så hvis hårfarve matcher skintone, har laseren en hårdere tid ved at vide, hvor man skal målrette sin stråle.

Spring over voks før din laser aftale. "Voks trækker hår ud af roden, og når det er helt væk, er det umuligt for laseren at vide, hvor man skal målrette," siger Haines. "Det er bedre at komme ind i noget hår, men hvis du er ubehagelig med det, kan du altid barbere. Rakkniven skærer håret ud på overfladen, så lyset stadig kan se roden. "

Populært emne.