5 ting du ikke vidste om høje hæle

5 ting du ikke vidste om høje hæle
5 ting du ikke vidste om høje hæle
Anonim

Der er hundredvis af nerver i din fod og 28 knogler (det er 13,5 procent af alle knogler i din krop). De holder dig op fra morgen til aften og tager det gentagne stress på 10.000 trin hver dag. Og hvordan betaler vi dem igen? Ved at skubbe dem ind i ubehagelige sko, der forværre stressen, er de allerede under. Mere end 90 procent af kvinder, der bærer hæle lider af smerte, ømhed og træthed *. Det siger du ikke.

MERE: En videnskabelig kig på farerne ved høje hæle

"Høje hæle fremmer ikke ordentlig fodstilling," siger Phillip Vasyli, en podiatrist og grundlægger af Vionic, et mærke af biomekanisk korrekte spark med indbygget ortopæd. Når du bærer hæle, bliver din bue højere, og selvom selve skoen er en flad rampe, der ikke følger din fods krumning. Derfor designer Vasyli den første fodsvenlige linje af modehælene på grund af hitbutikker i 2014. Han clued os ind i nogle overraskende fakta, hver stilet-kærlige kvinde burde vide:

Små hæle er gode til dig.

De fleste mennesker over-pronate, hvilket betyder, at deres buer og ankler kollapser indad på hvert trin. Går op på dine tæer, når du glider ind i et par hæle - drejer dine ankler lidt udad og modvirker sammenbruddet. En stabil 1 til 2-tommer hæl er ideel til dette. En lav hæl tager også belastningen af stramme kalvemuskler, lindrer smerter og reducerer dine odds for at udvikle plantarfaciitis.

Du behøver ikke mere stødabsorption.

Pronation er din fods naturlige måde at absorbere choket på at ramme jorden. Foden låser i det væsentlige selv, blødgør for at absorbere slaget, ruller derefter udad og bliver stiv igen for at understøtte din vægt, mens du løfter din anden fod og begynder at fremdrive fremad. Mennesker, der overpresaterer, forbliver i den ustabile, ulåste stilling, selv når hele deres vægt er på en fod. For dem støtter stødabsorberende dæmpning blot ustabiliteten.

Hver tomme af hælhøjde kan sætte yderligere 25 procent af din kropsvægt på din forfod.

Det betyder, at hvis du rocker 4-tommer hæle, går du effektivt på dine tippy tæer hele dagen. Selv en lille ankelrem reducerer trykket på dine piggies dramatisk.

MERE: Brug hæle til at bruge mindre penge

Den brændende fornemmelse under din fods kugle er faktisk varme.

Når dine fødder glider frem i høje hæle, klipper du naturligt tæerne for at forsøge at blive på plads. Dette skubber hovedet på din anden metatarsal (bunden af din anden tå) i skoens sål. Trykket og friktionen skaber en bogstavelig stigning i temperaturen, ifølge undersøgelser. Og der kommer et ringe næste.

Kørsel i hæle kan føre til knæledgigt.

Attention hustlers, movers og / eller shakers: En oktober 2013 undersøgelse i International Journal of Biomedical Engineering og Technology fandt, at jogging-siger, løber for at fange en train-in 2 ¾-tommer hæle øger sideværts bevægelse af knæene (mod og væk fra hinanden), hvilket kunne bidrage til gigt. Kan du ikke med dine høje hæle? Så kig på vores galleri af hæle, der ikke vil dræbe dine fødder - eller dit outfit.

Populært emne.