Få din brutto fødder klar til sommer

Få din brutto fødder klar til sommer
Få din brutto fødder klar til sommer
Anonim

Efter en vinter, der føltes som en evighed, får vi antsy til at handle i vores tæppe sokker og støvler til nogle luftige åbent sandaler. Kun problem er vores fødder er ikke ligefrem klar til deres store debut. Længende blærer fra ufuldstændige lejligheder, forsømte tånegle og tørre, knækkede hæle er kun begyndelsen på en vasketøjsliste af ting, der får os til at gemme sig inde i vores strømper for altid.

Vi bad en podiater og en derm hvordan man tager fødderne fra brutto til smukke, så de er klar til at komme ud og se dagens lys - uden at få dig til fods skam. Her fortæller de os, hvordan vi skal tackle nogle af vores peskiest og mest presserende fodproblemer.

Tør hud og knækkede hæle

Åh, taltale tegn på en kold, tør vinter. Quinton Yeldell, D.P.M., medstifter af Brooklyn-baserede naturlige fodplejefirma Southern Hospitality, siger en rig fodkrem er nøglen til fastsættelse af krakelerede hæle. Påfør fodkrem (Southern Hospitality er kommet i otte fantastiske dufte) to til tre gange dagligt, helst efter et bad eller en brusebad. "Warmth åbner porerne i din hud og muliggør den bedste indtrængning af din fodkrem," siger Dr. Yeldell. "Tørre, knækkede hæle ser ikke kun grimme ud, men de kan også være smertefulde", forklarer dermatologen Doris Day, MD For en kraftig hudreparerende creme, som for fødder efter brusebad, og derefter glide i rene bomuldssokker. "Når du vågner op, vil dine fødder være glatte og bløde."

Hvis knækkede hæle altid bliver åbne sår, skal du behandle de åbne sår i stedet og ikke anvende fodkrem over dem.

Hård hud

Da en callus blot er en opbygning af døde hudceller dannet af konstant gnidning og friktion, er det ofte vigtigt at eksfoliere er nøglen til at nixing dem. Forsøg aldrig at fjerne lunger, når huden er tør, siger Yelldell, da det kan forårsage slid og beskadigelse. For at prime fødderne, start med en blødsætning. "Foddyser kan være til gavn for at lindre stress, reducere smerter og blødgør hud", siger Day. Sug fødderne i varmt vand, og tilsæt en teskefuld Epsom salte til bedre resultater. Efter blødning (eller under / efter et brusebad) masseres en fodskrubbe på det kalkede område for forsigtigt at glide af død hud. For mere stædige calluses, prøv at bruge en fodfil eller pimpsten pensel hver anden dag. Selvom det kan være fristende at tage saks eller negleknip til den døde hud, råder Yeldell udtrykkeligt imod det: "Brug ALDRIG nogen skarpe genstande eller knive til at fjerne calluses."

Lugt

Vi kender alle disse mennesker med evigt stinkende fødder - måske er du en. Yeldell forklarer, at denne stank er et direkte resultat af bakterier, der dannes, når fødderne sveder. Sørg altid for at vaske og helt tørre fødder, så bakterier er mindre tilbøjelige til at vokse. Hvis du eksfolierer dem regelmæssigt, hjælper du også med at reducere stankfaktoren.

For at absorbere fugt, støvfødder med pulver, fokuserer ekstra på sålerne og mellem tæerne, hvor bakterier har tendens til at lure. Soaking fødder er også hjælpsomme. "Soaking dine fødder i et bækken af varmt vand og Epsom salt hjælper med at trække ud af sveden og overskydende toksiner dine fødder ophobes i hele din travle dag." Du må heller ikke have de samme sokker og sko i flere dage, hvis du kan hjælpe det. Yeldell anbefaler at lade dem luft ud i 24 timer efter påklædning, og udskift eventuelt dine indlægssål hver 2-3 måneder afhængigt af aktivitetsniveau - de er yngleområder for bakterier.

Vabler

Den mest oplagte måde at forhindre blærer på er at bære sko, der passer. Men kombinationen af svedfødder og friktion, enten fra fysisk aktivitet eller ved at bryde i det nye par sko, der er lidt mere moderne end funktionelt, er bundet til at give dig en ny blister nu og da. Hvis det ikke forårsager for meget ubehag, lad det være alene, og det vil helbrede sig selv. Men i områder, der irriterer dig, som fodsåler eller mellem tæer, kan det være nødvendigt at punktere blæren for at lette trykket og smerten. Brug aldrig en nål, der er steriliseret med gnidningsalkohol eller over en flamme. "Sæt forsigtigt nålen ind i siden af blisteren for at tillade udledning af væsken inde i blisteren. Når du er drænet, skal du rense området, tørre det og anvende et aktuelt antibiotikum med en bandage. "

Ingrown Toenails

Hvis du konstant bærer sko, der er for stramme, kan det skabe tryk omkring tæerne og føre til indgroede negle. Og ikke kun er de grimme, men de kan også blive temmelig smertefulde. Hvis du har tendens til at blive indgroet, skal du kigge efter sko, der er bredere omkring tåområdet. "Der skal altid være et tommelfingre bredde fra tåens slutning til slutningen af din sko (meget vigtigt for gym-goers, løbere, dem, der iført kjole sko)." Skære dine negle lige over i stedet for at afrunde dem på hjørner, vil hjælpe dem med at vokse udad i stedet for i din hud. Hvis dine negle er indgroet, og du har nogen form for smerte eller hævelse, kan det være en infektion, siger Yeldell. Forsøg ikke at rette det selv; gå se en podiater for at få den rettet.

Bemærk: Diabetikere og personer med en historie med nerveskade bør aldrig forsøge at fjerne deres halshår, blærer eller skære tåneger selv, og i stedet bør søge behandling hos en podiater.

Populært emne.