Hvad jeg har lært om størrelse og kropsbillede ved at danse en fed mand

Hvad jeg har lært om størrelse og kropsbillede ved at danse en fed mand
Hvad jeg har lært om størrelse og kropsbillede ved at danse en fed mand
Anonim

Jeg troede, at jeg havde behandlet de fleste af mine kropsbillede problemer, før jeg begyndte at danse min nuværende kæreste. Men i de tre år, vi har været sammen, har han lært mig meget om størrelse, fedthed og selvpleje. Hvordan? Ved at være fed og unapologetic.

Min kæreste vejer over 300 pund, og en af de ting jeg værdsat med det samme er, at han ikke tøvede med at kalde sig "fed". Hvorfor ville han? For ham er det en beskrivelse, ikke en epithet. Det alene var opsigtsvækkende for mig, idet jeg daterede min andel af mænd og kvinder, som langt fra accepterede deres kroppe.

Jeg vil gerne sige, at jeg altid har delt dette niveau af både godhed og komfort med mine kurver, men det er ikke sandt. Jeg kan så hænge op på en tøj størrelse, at jeg vil købe et mindre smigrende men lavere nummer for at få mig til at føle mig bedre. Jeg har endda skuet væk fra at deltage i begivenheder, da jeg følte, at jeg simpelthen var "for fed" til at passe ind i noget af mit tøj.

Men når vi begyndte at danse, ville den slags fedtsamtale jeg regelmæssigt havde engageret i om mig selv, sædvanligvis lydløst, ikke skære det. At vide, at han har behandlet den egentlige diskrimination på grund af hans størrelse, har tvunget mig til at stille mig hårde spørgsmål, når jeg bekymrer mig om min vægt: nemlig hvad er jeg virkelig bekymret for? Er det virkelig om min vægt eller om min værdi? Det er næsten altid sidstnævnte. Når jeg føler mig som en fejl i min krop, strækker den sig ud i andre arenaer, hvilket gør mig mindre begejstret for min skrivning, så sikker på, at andre mennesker gør de samme domme. Det er en ond cirkel, så leve med en person, der simpelthen ikke la sig bryde sig om, hvad andre mennesker synes er en konstant åbenbaring.

Jeg er den første til at indrømme, at jeg er forgæves; når jeg ikke kan passe ind i et elsket tøj, jeg planlagde at bære på grund af min vægt, bliver jeg ked af det. Dating min kæreste har ikke gjort mig okay med mine vægts fluktuationer, men hvad hans tilstedeværelse har gjort det, gør mig til at føle mig smuk i øjnene, uanset hvad og se hvorfor jeg kan blive ved at gå i vægt. I hans tilfælde tror jeg det er genetisk; han har været tung siden en meget ung alder, og slankede ikke, selv når man spiller fodbold to gange om dagen. Sådan er hans krop måttet være.

Hvis jeg følte at han ikke var ligeglad med hans helbred, ville det være et rødt flag. Men han gør det; han forsøger bare ikke at ændre sin krop for at imødekomme samfundets standarder.

Jeg er en følelsesmæssig æder. Når jeg får dårlige nyheder, vil jeg berolige mig med salt. Det er noget, du ikke kan skjule, når du bor hos nogen, heller ikke vil jeg gerne. Den kendsgerning, at han ved, at jeg har udløsende fødevarer, som kartoffelchips, betyder, at han ikke vil forlade dem i huset, men også at når jeg har en binge eating episode, er han venlig over det. I stedet for at berette mig, lader han mig tale det og udtænke måder at ikke gå ned den vej næste gang. I modsætning til hvad du måske forventer, belønner han ikke sig selv eller arbejder med mad og vil heller ikke have mig. Han har hjulpet mig nip min wallowing i budgen, der tilbyder positive forslag som walking, yoga og meditation.

Min kæreste bryder mig ikke om min vægt i den forstand, at jeg vil have en vis størrelse, men han vil have, at jeg er sund. Hvis jeg pludselig fik 20 pund om en måned uden tilsyneladende grund, ville han spørge mig om det, men ikke på en truende måde. Jeg vidste ikke, at det var muligt at differentiere de to, da jeg altid havde oplevet kommentarer om nogen vægtforøgelse som en negativ. Vi lever i en sådan udseende-fokuseret verden, at de blev sammenflettet i mit hoved, og det er en farlig synspunkt, fordi det fører til, at jeg vil være i seng hele dagen, når jeg føler mig "grim eller tung".

Han er i stand til at navigere den fine linje af hjælp uden at støde på, fordi han ved, at mine kropsproblemer er mere komplicerede end hans. Når du daterer en fed person, bliver deres størrelse hurtigt et "problem" for andre mennesker i dit liv. Jeg kan ikke tælle antallet af gange, jeg har fået spurgt, om han "arbejder" på sin vægt. Svaret er nej. Han arbejder på at leve sit liv og gør det så sundt som muligt, en der virker for ham. At blive bombarderet med denne type faux-bekymring har givet mig empati for hvad han og andre fede mennesker går igennem om ti gange om dagen, og hvor uhensigtsmæssigt er det. For disse mennesker, at være fede kan ikke eksistere sammen med at være sund, og hvis du virkelig ønsker at "arbejde på" problemet, kan det kun betyde at tabe pund, snarere end rationelt at vurdere, hvordan du bevæger dig og spiser.

Jeg lærte i de første måneder af vores forhold, at størrelse og ernæring ikke nødvendigvis er korreleret, selvom vores kultur vil have os til at tro, at hvis du spiser "sundt", bliver du magisk omdannet til vores tynde ideal. Vi spiser ikke en økologisk, vegansk, helt ren kost, men i modsætning til stereotyperne om fede mennesker slår han ikke på junk food 24/7. Faktisk er han den der ser på etiketter nærmere, end jeg gør. Vi køber økologisk kød og har hver skære på fødevarer, vi fandt, vi simpelthen ikke kunne modstå (hans var is, min var ost).

Vi forsøger hver især at spise en afbalanceret kost og styre vores fælles måltider på en generel sund vej. Bare da han ikke kommer på mit tilfælde, når jeg afviger fra min generelle sunde spisning, forsøger jeg ikke at fortælle ham, hvad han skal lægge i munden.Jeg forsøger dog at få ham til at udvide sin kød og kartofler gane, og fordi han elsker at lave mad, er han åben for det. Mens jeg ikke kan få nok af grønne grøntsager, er han meget mere kræsen. Så vi eksperimenterer; Jeg vil bringe ham opskrifter, han vil lave mad og være åben for at smage dem og give mig sin ærlige mening. (Senest det var et ja på falafel brød, et nej på garlicky bok choy.)

Hvis jeg følte at han ikke var ligeglad med hans helbred, ville det være et rødt flag. Men han gør det; han forsøger bare ikke at ændre sin krop for at imødekomme samfundets standarder. Hvis jeg kunne bølge en tryllestav og få ham til at tabe 100 pund, ville jeg, ikke fordi jeg vil have ham til at overholde disse normer, men fordi jeg tror det ville gøre grundlæggende kropsfunktioner som at gå lettere på ham. Men da den eneste tryllestav, jeg har til min rådighed, er min vibrator, er alt, hvad jeg kan gøre, værdsat ham for hvem han er, ind og ud og forsøger at gøre det samme for mig selv.

LÆS: Mine venner fortjener bedre end Fat Talk

Populært emne.