Videnskabens mirakel: Den britiske kvinde ønsker at give fødsel til døde datters barn

Videnskabens mirakel: Den britiske kvinde ønsker at give fødsel til døde datters barn
Videnskabens mirakel: Den britiske kvinde ønsker at give fødsel til døde datters barn
Anonim

En 59-årig sorgsramte mor i Storbritannien kæmper for retten til at føde sin døde datters barn ved at gennemføre in vitro befrugtning ved hjælp af hendes datter tidligere frosne æg.

Ifølge UK Daglig post, kvinden er desperat til at vinde i sit legale slag til fødsel sin egen barnebarn. Hendes datter, et eneste barn, frøs hendes æg i 2008, før hendes død på grund af tarmkræft hos kun 23 årige. Kvinden og hendes mand hævder, at det var hendes datter sidste ønske om, at hendes mor skulle føde sine børn med de æg, hun havde sparet, og en donors sædceller.

Ingen fertilitetsklinik i Storbritannien har godkendt kvinden til IVF-proceduren. På grund af den ville være bedstemorens alder er chancerne for en vellykket imprægnering meget slank, og proceduren ville udgøre sundhedsrisici for hende og fosteret. Selvom Human Fertility and Embryology Authority (HFEA) har nægtet godkendelse til det håbende par en samlet sum på tre gange, en klinik i New York City for nylig aftalt at gå videre med behandling for parret, da de er i stand til at vinde den lovlige bud og få æggene afsendt til USA. (HFEA afviste deres ansøgning til at eksportere deres døtreæg på grund af, at deres datter ikke gav skriftligt samtykke før hendes død.)

Det er ikke uhørt for en kvinde at føde sin datters børn gennem IVF, normalt på grund af frugtbarhedsproblemer eller andre sundhedsrelaterede problemer. I 2012 fødte en kvinde i Maine sit eget barnebarn (går så langt som at kalde det "børnepasning i et par måneder") fordi hendes datter havde en hjertesygdom, der gjorde det farligt at have et barn.

Men det ville være første gang i verden, at en kvinde fødte hende død Datters barn. Offentligheden, politikerne og kampagnerne har fordømt parrets planer for brug af æggene, så længe efter at den biologiske mor er gået væk. Med så mange vejspærringer foran, hvis retten ikke godkender paret til brug af æggene, vil de blive ødelagt i 2018, et årti efter at være frosset.

Hvad synes du om denne debat? Vil du føle dig godt tilpas med din mor (eller svigermor), der bærer dit barn til sigt efter din død?

Populært emne.