Højesteret siger Abercrombie & Fitch har diskrimineret mod muslimske kvinder

Højesteret siger Abercrombie & Fitch har diskrimineret mod muslimske kvinder
Højesteret siger Abercrombie & Fitch har diskrimineret mod muslimske kvinder
Anonim

Som så mange populære børn virker det ikke-berømte forhandler Abercrombie & Fitch ude af stand til at afstå fra sit omdømme: Den amerikanske højesteret besluttede i dag for Samantha Elauf, en muslimsk kvinde, der ansøgte om et job hos en Abercrombie Kids i Oklahoma i 2008, hvor hun lavede en "fejl" af at bære en religiøs hoveddragt til hendes jobsamtale.

En ansættelsesleder nægtede at ansætte Elauf, da 17, fordi hendes tørklæde overtrådte virksomhedens "look policy", en streng kjolekode, der skulle fremme brandets "østkyst kollegial image." Som Yahoo News forklarer, fortæller Elauf ikke sin interviewer at hun var muslim, men denne person "i hvert fald mistænkte" hendes religion og hyrede derfor ikke hende. Ifølge Reuters vandt US Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) en 8-1 sejr på Elaufs vegne.

Abercrombie & Fitch sluttede sin politik for ansættelse baseret på attraktivitet bare i april. Virksomheden gjorde også væk med åbenlyse udseende-baserede standarder fra at kalde medarbejdere "modeller" til måling af deres fingernail længder og en strategi, nu pensioneret administrerende direktør Mike Jeffries omtalt som ærligt at gå efter de "cool kids".

Som den Washington Post rapporterede, Højesterets justitsminister Sonia Sotomayor påpegede, at Elaufs ansættelsesdiskriminationssag var enestående, da ansættelseslederen, der interviewede hende, åbent indrømmede at sænke sin score, da han lærte at hendes hijab overtrådte udkigspolitikken.

Elauf sagde: "Jeg står ikke alene op for mig selv, men for alle mennesker, der ønsker at overholde deres tro, mens de er på arbejde. Overholdelse af min tro bør ikke forhindre mig i at få et job. "

Populært emne.