Farerne ved ekstrem øvelse

Farerne ved ekstrem øvelse
Farerne ved ekstrem øvelse
Anonim

Vi har aldrig været dem til at downplay de vidunderlige virkninger af regelmæssig motion. Langt ud over vægttab kan selv en regelmæssig fysisk aktivitet have massive sundhedsmæssige fordele: Det øger dit humør og energi, styrker dit hjerte, reducerer hovedpinefrekvensen, forhindrer diabetes, slidgigt og mange andre kroniske sygdomme, forbedrer din hukommelse og søvn, og reducer dit blodsukker og din stress også. Det formindsker bogstaveligt talt aldring, og hjælper dig med at holde din RealAge - din kropps faktiske alder - yngre. Det er meget godt.

Men mere mere er ikke bedre, når det kommer i ekstremer, og ekstrem træning kan faktisk være ligefrem farlig.

Et eksempel: En nylig undersøgelse viste, at ekstrem træning kan skræmende føre til blodforgiftning. Deltagerne gjorde en række meget intense udholdenhedsøvelser som forskellige ultramarathoner løbende på hinanden følgende dage. Forskerne sammenlignede blodprøver før og efter den ultimative øvelse med dem fra en kontrolgruppe og fandt ud af, at de ekstreme motionister udviklede lækre tarmvægge, dvs. bakterier kunne lække fra tarmene ind i blodbanen. Virkningen af denne lækage (som du ved ikke lyder godt, ikke?) Er en alvorlig infektion. (Undtagelsen: Folk, der er velegnede og sunde, og som regelmæssigt træner for at opbygge denne form for træning og regelmæssigt intens, men ikke ekstrem eller langvarig - mere end 2 timer ad gangen - ved ekstrem træning kan udvikle immunitet over for dette grimme bakterie scenario.)

MERE: Kundalini Yoga Poses 101

Der er også tegn på, at langvarig, overdreven udholdenhedstræning - maraton, ultramarathon, ironman-triathlon og lignende - faktisk kan beskadige dine led, dit hjerte og dine arterier ved overvældende mitokondriebuffersystemer. Dette kan virke kontraintuitivt, som vi er vant til at tænke på motion som godt for hjertet. Dette er stadig sandt! Det er bare, at det kun er sandt op til et punkt. Årsagen er, at hver gang du skubber din krop til overskydende, overbelaster dine celler med krav til energi, undergår de samme processer som det med inflammation eller stressrespons. Hvis du gør dette en gang og giver dit hjerte en hvile, er det funktion og arteriel reaktivitet (dvs. hvordan din arterier fungerer) vender tilbage til normal inden for en uge. Men hvis du fortsætter med at skubbe dit hjerte med ekstrem langvarig intens træning dag efter dag, i måneder eller år ad gangen, kan denne gentagne skade forårsage hjerteproblemer.

Igen betyder det bestemt ikke, at du skal tage motion fra bordet! Slet ikke. Husk alle de sundhedsmæssige fordele, vi nævner øverst? Pointen er snarere, at motion, ligesom alt andet i livet, ikke er alt eller ingenting: godt nok er bare fantastisk. American Heart Association's anbefalinger er en god retningslinje: 150 eller flere minutter af moderat aerob aktivitet i ugen eller mindst 75 minutters kraftig aktivitet om ugen plus muskelforstærkning to gange om ugen. Hvis du har til hensigt at gøre en udholdenhed, skal du bare sørge for at træne ordentligt.

MERE: Yikes! Over to tredjedele af amerikanske voksne er overvægtige eller overvægtige

Populært emne.