Russiske by forbyder yoga, kalder det en kult

Russiske by forbyder yoga, kalder det en kult
Russiske by forbyder yoga, kalder det en kult
Anonim

Den centrale russiske by Nizhnevartovsk har forbudt kommunale bygninger fra at yoga yogaklasser, eller som de er kendt iThe Moscow Times,"religiøse kulturer. "Byen går så langt som at sende breve til lokale studier, der informerer dem om, at deres praksis med at udleje offentlige rum til klasser skal komme til ophør. Nogle yogafaciliteter i området underviser på et lokalt stadion, men byens hoved for social- og ungdomspolitik er blevet bedt om at gøre alt, hvad der er nødvendigt for at stoppe kurser i deres spor.

IfølgeThe Moscow Times, Russisk presdient Vladimir Putin lukker disse "kulturer" i et forsøg på at bevæge landet mod udbredt tilpasning af den russisk-ortodokse kristendom. Et brev til Nizhnevartovsk-tjenestemænd hævder, at Hatha yoga (en form for yoga med fokus på vejrtrækning og motion) er "uløseligt forbundet med religiøs praksis." Det kan lyde drastisk, da mange af os er yoga simpelthen set som en god træning, men det er vigtigt at anerkende, at yoga har eksisteret i mange århundreder (og i mange former), før det blev forbundet med New Age eller sekulære fitnessrutiner i USA. Gennem sin fortid har yoga ofte været set som en praksis med religiøs hengivenhed og indisk nationalisme, selv om det ikke er retfærdigt eller respektfuldt at mærke enten som kultlignende. Yoga har altid haft en form for dedikation til åndelighed. Som Jay Michaelson på The Daily Beast forklarede:

"'Yoga' er et sanskritord, der grundlæggende betyder 'åndelig praksis'. Måske beskriver den mest centrale tekst i yogisk litteratur, det 4. århundrede Yoga Sutras of Patanjali, otte" lemmer "af yoga og henviser ikke til arme og ben, men til en holistisk livsstil med fysisk og åndelig oprensning. Disse begynder med etik og streng åndelig disciplin (hvoraf ingen får meget spil på sekulære yoga studios), fortsæt med de velkendte yoga poser og vejrtrækninger og kulminere i fire på hinanden følgende stadier af meditation …

… Den åndelige og fysiske er ikke adskilt i yoga, og de religions-åndelige elementer forsvinder aldrig helt. I efterkrigs Amerika fascinerede yogas fusion af krop og sjæl en ny generation af åndelige søgere. Den store yoga guruer-Indra Devi, Satchidananda-var åndelige lærere først og fremmest. Selv pioner for "body-based" (for det meste sekulære) yoga, B.K.S. Iyengar, blev ofte betragtet som en vismand."

Populært emne.