Hvad er bryster fremstillet af?

Hvad er bryster fremstillet af?
Hvad er bryster fremstillet af?
Anonim

Der er meget foregår under overfladen af vores bryster. Ifølge Johns Hopkins University er hele bryststrukturen specialiseret i sin primære funktion-mælkeproduktion - anatomien og systemet er lidt mere komplekst end bare det. Det er ikke al mælk eller fedt eller væv, men det er en kombination af disse og andre komponenter.

Lobler og kanaler

Friske bryster har 12-20 lober, som er sektioner bestående af 20-40 mindre lobula (tænk: en flok druer), ifølge National Breast Cancer Foundation. Loblerne griner ud fra brystvorten og holder mini hulceller kaldet alveolerne ifølge Mayo Clinic. De er forbundet sammen af et netværk af kanaler, som er ansvarlige for at bære mælken gennem brystet under amning.

Fedt og væv

Områderne omkring lobulerne og kanalerne består af en kombination af fedt, ledbånd og bindevæv, ifølge Mayo Clinic. Fedtvævet i bryster kaldes fedtvæv, og typisk indeholder større bryster mere fedt, mens mindre bryster har mindre. Når det er sagt, kan fedtniveauet også variere baseret på livsstil. Ældre kvinder, der allerede har gennemgået overgangsalderen, har tendens til at have mere fedtbrystvæv end yngre kvinder, hvis bryster er tættere med væv og ledbånd. Et tyndt lag af bindevæv, kaldet fascia, omgiver brystvævet og sidder oven på pectoralis muskelen.

Muskel

Teknisk set er der ingen muskelvæv inde i selve brystet, ifølge Mayo Clinic. Men det er specielt den pectoralis muskel - sidder lige under alle de andre ting, der adskiller dine bryster fra dine ribben.

Kapillærer og arterier

Disse tynde blodkar er den vej, gennem hvilken blod indeholdende ilt og næringsstoffer rejser til dine bryster, ifølge Mayo Clinic. Specielt kører den interne bryst arterie under hovedbrystvævet og er den primære kilde blodtilførsel, ifølge Johns Hopkins University.

Lymfeknuder og kanaler

Også kendt som lymfesystemet er dette netværk af knuder og kanaler placeret bag brystbenet, såvel som under armhulen og over kravebenet. Lymfeknuderne spiller en vigtig rolle i fangst af skadelige stoffer og dræner dem fra kroppen for at undgå infektion, ifølge Mayo Clinic.

LÆS MERE: Er du vaske din bh ofte nok?

Populært emne.