Alkoholfri Hudpleje: Dekoding af etiketterne

Alkoholfri Hudpleje: Dekoding af etiketterne
Alkoholfri Hudpleje: Dekoding af etiketterne
Anonim

Du har tør eller følsom hud. Din derm- eller yndlingsdamewebsted - foreslår at du vælger alkoholfri hudpleje for at undgå rødme og flager. Du rammer apoteket, henter en fugtighedscreme, scanner ingredienserne og ser et eksotisk ord med "alkohol" på bagsiden. Ikke godt. Du henter en anden. Samme ting. Ud af 20 hudplejemidler vil mindst 12 indeholde en form for alkohol. Alkoholer er en utrolig nyttig hudpleje ingrediens. Og hvis du har tør hud, er de ikke alle ude af tvivl for dig. For at forstå hvorfor, her er en hurtig organisk kemi lektion. Alkohol er ikke bare hvad der driver din lychee martini. Det er et bredt begreb for en gruppe kemikalier med en fælles sektion i deres kemiske struktur. Denne fælles sektion ligner en bold, og resten af molekylet er en kæde. Kuglen vil altid se det samme, men kæden kan være lang eller kort, enkelt eller forgrenet, og det er kæden, der bestemmer hvordan alkoholen ser ud og opfører sig - på din hud og i din hudpleje. Deri ligger forvirringen.

Ethanol er den alkohol, der kan forårsage tørhed

Når vi taler om alkohol generelt, refererer vi normalt til ethanol. Det er de samme ting, der er i øl, vin og spiritus, men lidt ændret til smag så bittert at (forhåbentlig) ingen ville tørde at drikke den. Det sidste, vi vil have, er, at du bliver fristet til at nedtonere din toner.

Ethanol har en meget enkel kæde og er en tynd væske, som fordamper hurtigere end vand. Kosmetiske kemikere bruger det i hudpleje for at fremskynde produktets tørre tid, reducere tack og introducere oliebaserede ingredienser (duftstoffer, salicylsyre osv.) I vand. Fordi ethanol fordampes hurtigt, kan det opløse din huds overfladeolier og derefter blinke af for at lade din hud føles tørre. Dette kan være irriterende for nogle med følsom hud, der har kompromitteret hudlipidbarrierer - og det er grunden til, at hudplejeeksperter anbefaler nogle mennesker at undgå det. Ethanol viser sig på ingrediensetiketter som: Alkohol Denat., SD Alkohol 3-A, SD Alkohol 30, SD Alkohol 39, SD Alkohol 39-B, SD Alkohol 39-C, SD Alkohol 40, SD Alkohol 40-B, SD Alkohol 40-C eller bare almindelig alkohol.

Mange alkoholer vil ikke forårsage tørhed

Andre almindelige alkoholer, der findes på ingrediensetiketter, betegnes som "fede" alkoholer. De er det samlede modsatte af ethanol, med langt længere kæder, og på grund af det er de normalt voksagtige faste stoffer. De bruges til hudpleje for at hjælpe med at forbedre stabiliteten, justere hudfølelsen eller tilføjes som fugtighedscreme til kropskrem og lotioner. Disse er de alkoholer, der almindeligvis findes på hudplejematerialetiketter: cetylalkohol, cetearylalkohol, stearylalkohol, behenylalkohol, arachidylalkohol og myristylalkohol.

Bundlinie: Den "alkoholfri" påstand gælder kun for de mere forenklede former for alkohol som ethanol. Så hvis du undgår alkohol, fordi din hud er tør eller følsom, så søg efter denne påstand. Men vær sikker på at hvis ingrediensetiketten stadig har andre alkoholer på den, er de den fugtgivende type.

MERE: Præcis hvad man skal spise for glødende hud

Populært emne.