5 ting du behøver at vide om duftfri hudpleje

5 ting du behøver at vide om duftfri hudpleje
5 ting du behøver at vide om duftfri hudpleje
Anonim

Tror du, at når du køber et duftfrit produkt, er det uscentret? Hvis du tænker "ja, selvfølgelig," forberede dig til at få dit sind blæst … Billede Dette: Du er en kosmetisk kemiker (min, det er en sexet lab coat!). Du har lige lavet en lotion, der føles silkeblød, meget fugtgivende og er den bedste ting siden wi-fi. Den eneste downer er, at det ikke lugter helt rigtigt. Noget ved det er slukket, men da du er et kemigeni, er du naturligvis klar til at løse dette problem. Der er et arsenal af ingredienser, som kan ændre lotionens lugt. Et essentielt olie, aromatisk ekstrakt eller frugt / blomstdestillatvand vil gøre kunsten. En eller to dråber og, violá! Din lotion er nu perfektion. Men…

1. Er det duftfri eller unscented?

Æteriske olier, aromatiske ekstrakter og frugt / blomstdestillatvand bidrager alle med dufte til dit produkt. Nogle er langt stærkere end andre, men i slutningen af dagen er der blevet tilsat en duft til din lotion for at ændre den måde, du lugter på. Derfor er din lotion ikke userceret. Fangsten? Skønhedsvirksomheder kan stadig gøre en "duftfri" påstand, fordi de ikke brugte en duft at ændre lugten.

2. Hvad præcist er en duft?

Det er en kompleks mash-up af odiferous ingredienser, fra både naturlige og syntetiske oprindelser. En duftens ingrediensliste kan nogle gange være længere end ingredienslisten for et egentligt produkt. Det er ikke praktisk at nævne alle duftens komponenter - virksomhederne er ikke så ivrige efter at give deres hemmeligheder væk - så ordet "duft" (eller parfum, hvis du har lyst) er det eneste mandat, der kræves af skønhedsselskaber at bruge på deres ingrediensetiketter til at repræsentere duftblandingerne.

3. Hvad betyder "duftfri"?

Bundlinjen (og det kan være lidt chokerende): Det eneste, som udtrykket "duftfri" betyder, er, at ordet "duft" ikke vises på produktets ingrediensetiket. Jeg gentager: "Fragrance-free" betyder IKKE, at der ikke er tilsat duftstoffer til at ændre duften.

4. Hvordan ved jeg, om et produkt er virkelig unscented?

Det er nemt at se, om et produkt er duftfrit; Tricket bestemmer, om et produkt er virkelig uparfumeret. Her er et tip: Hvis du ser æteriske olier og frugt / blomstestillatvand på ingrediensetiketten, så er det et duftprodukt.

5. Hvad kan jeg gøre, hvis jeg er følsom over for duft?

De æteriske olier i de duftfrie (men ikke usentrede) produkter kan indeholde de samme allergener som duftstoffer (syntetiske og naturlige). Den nederste linje er, hvis du er følsom over for duft, så er det højst sandsynligt de allergener, der er det underliggende problem. Her er et kort over 55 almindelige allergener, der findes i nogle dufte. Disse er uundgåelige for at få visse noter i en duft som citrus. Hvis produktet er duftfrit, men du stadig ser nogle af disse opført, kan du måske fortsætte med forsigtighed.

Image
Image

Populært emne.