Gør dit hus til et rødt lysområde om natten

Gør dit hus til et rødt lysområde om natten
Gør dit hus til et rødt lysområde om natten
Anonim

I natternes lys dør du dig ud og ser reruns eller indhenter e-mails på din smarte telefon. Dette sender dig ud i en stabil søvn … Eller gør det? Om natten bliver din krop naturligvis klar til bed og udskiller hormonet melatonin. Dette stof gør dig træt, holder dig i seng og sætter en række biologiske processer til den kommende dag. Når lyset af bestemte bølgelængder rammer øjet, sænker det produktionen af melatonin. Enhver, der nogensinde har været rystet op af et stærkt lys, ved det. Men nyere forskning bliver mere specifik, med fokus på de faktiske bølgelængder af lys, der påvirker vores søvn mest. Resultaterne? Lys med blå bølgelængder er specielt godt til at hindre melatonin. Disse blå bølgelængder er præcis, hvad du stirrer på før sengetid - dit fjernsyn, din PDA og ja, selv din iPad. Måske var det derfor, at visse områder var kendt som rødlyszoner … måske var det at lette søvnen efterpå.

QUIZ: Hvad er din søvnkvalitet?

En anden synder? Energibesparende lyspærer. De er normalt fluorescerende, som udsender blåt spektrum lys. Hvad betyder dette for dig? Blåt lys holder dig mere opmærksom om natten. Det er fantastisk, hvis du skal recitere en tale kl. 10:30 (selvom du måske vil starte vikling på den time), og det er det ikke alle dårlig. En månedslang undersøgelse viste, at 30 minutters daglig eksponering for blåt lys øgede kognitiv ydeevne for ældre sammenlignet med rødt lys. I et andet studie var svenske mænd, der stirrede på en blå lysskærm, mere opmærksomme på hukommelsesopgaver, men deres melatonin niveauerne var forsinket i forhold til emner, der så florescerende skærme. For de ultimative skønhedsfordele taber du de blå bølgelængde-enheder i dit soveværelse. Og tv og iPads og alle elektriske gadgets. Søvn er altafgørende for dit helbred og skønhed, så når det er afbrudt, er dets virkninger vidtrækkende. Dyr udsat for blåt lys får større vægt, selvom de forbruges samme mængde kalorier!

FORSKNING: Sleep Deprivation forårsager Snacking

For at skinne mere lys på denne kontrovers, arbejder Verdenssundhedsorganisationen som skift et "mulig kræftfremkaldende middel" på grund af lys eksponering om natten. Arbejdstagere på disse tidspunkter har et forstyrret kropsur, som undertrykker melatoninproduktion, sover og er korreleret med tumorudvikling, "konkluderede en undersøgelse. Hvis du har et job, der ændrer din søvnplan, skal du tale med din læge for at komme på en plan arbejder med din livsstil og din krops naturlige rytmer. Lige nu er det bedste, du kan gøre for din z, at afslutte arbejdet på din computer og PDA ca. en time før sengetid. Handel telly for en god bog, læs hvor som helst men dit soveværelse. Dit soveværelse, det er kun til søvn og sex.

Gør det til et rødt lysområde.

Populært emne.