Er 35 den nye 50?

Er 35 den nye 50?
Er 35 den nye 50?
Anonim

Har du nogensinde været bekymret for at du bliver til dine forældre? Nå, hvis du ikke er forsigtig, vil det ske hurtigere end du tror - og på måder du måske ikke har forventet.

Et april 2013-dokument i Den Europæiske Journal of Preventive Cardiology fandt ud af, at når det kommer til metabolisk sundhed (dybest set, hvor godt din krop bruger insulin til at behandle sukkeret i dit blod), er dagens 45-årige på niveau med 60-årige i generationer før dem. Hvad betyder det for 20 og 30-somethings? Nå, du gør matematikken: Tilføj blot 15.

QUIZ: Find ud af, hvor længe dine ungdommelige udseende vil vare

Undersøgelsen målte forskellige aspekter af metabolisk sundhed, herunder forekomsten af at være overvægtige eller overvægtige og body mass index (BMI). Alle tre er især højere hos unge i dag end de havde været i fortiden, med fedme blandt kvinder i deres 20'erne op to gange fra en generation tidligere. Det betyder, at en 20-ting er to gange mere tilbøjelige til at være overvægtige af 30-årene end en kvinde 10 år ældre end hun er. Disse skræmmende generationsskift blev set næsten over hele linjen for både mænd og kvinder.

Dårlig metabolisk sundhed handler ikke kun om, hvorvidt du kan spise så meget som din ven Sally uden at gå i vægt. Det er det første skridt på den glatte hældning til en bunke af problemer, fra øget mavefedt til fedme mod type 2 diabetes, højt blodtryk og højt kolesteroltal. Men frygt ikke! Du er ikke bestemt til at gå ned ad denne vej. Selvom der er en genetisk komponent på spil, kan du styre dit metaboliske helbred. God livsstil og spisevaner vil hjælpe dig med at holde dig frisk og holde dig i aldring i dine år.

Her er hvad du skal gøre:

Kom i gang

Vi har sagt det før, og vi siger det igen: Regelmæssig fysisk aktivitet - uanset om du er i gymnastiksalen eller ved at gå i gang med arbejde og aktivt tænker på din græsplæne - er en nøgle til at holde din krop forbløffende. Tretti minutter med aerob træning, fem dage om ugen hjælper dig med at holde dig sund, reducerer skadelig inflammation, hjælper med at regulere blodtryk og kolesterol og understøtter dit systems evne til at bruge insulin effektivt. Vi vil virkelig gerne have dig at tage ti tusinde trin hver dag. Start lille og bygg (og forresten er en skridttæller meget nemmere end at tælle).

MERE: The Exercise Cheat Sheet

Spis Smart

Du ved, når du kigger på en pakke af snackkager, at de ikke er gode for dig. Men stopper du virkelig med at tænke på, hvad de laver? Rutinemæssigt påfyldning af kulhydrater fra hvidt mel (kager, hvidt brød, ris) og tonsvis af tilsat sukker (hvorfor ellers ville de behandle smag så sødt?) Tvinger din krop til at pumpe mere og mere insulin til at nedbryde strømmen af sukker rushing gennem din blodbanen. Til sidst bliver din krop så vant til de niveauer af insulin, at det samme beløb ikke virker længere. Det kaldes insulinresistens, og det er kun et skridt væk fra type 2-diabetes. Derudover er emballerede fødevarer fulde af transfedtstoffer, hvilket bidrager til højt kolesteroltal. Den snack virker ikke så så sød, gør det jo?

Spring over soda

Tror du det bare fordi diæt sodavand var kaloriefrit, at det også var skyldfrit? Undskyld at bryde det til dig, men selv drikker kost sodavand er forbundet med en højere risiko for metabolisk syndrom, en uheldig kombination af mange af risikofaktorer for metabolisk aldring. Sukker og majssirup i almindelig sodavand er en vigtig kilde til kalorier og en førende synder i dette lands kamp mod fedme. Overraskende nok kan ikke-kalorieindholdet i diætdrikke være farligt. En undersøgelse viste, at der var mere end en sodavand om ugen - uanset om det var almindeligt eller diæt - var forbundet med en 44 procent stigning i risikoen for metabolisk syndrom blandt 50-årige. En teori er, at den høje sødhed af kostdrikke får mennesker til at kræve sød mad og spise mere sukker i sidste ende. En anden tro er, at nogle ingredienser i kunstige sødemidler kan føre til insulinresistens eller betændelse. Uanset hvad du er, styre og gå i stedet for sort kaffe, naturlig te, vand eller seltzer.

MERE: Gode carbs, dårlige carbs og dit hjerte

Populært emne.