Elektroniske cigaretter: Hold ikke din ånde

Elektroniske cigaretter: Hold ikke din ånde
Elektroniske cigaretter: Hold ikke din ånde
Anonim

Det siger sig selv, at vi ved, at rygning er en dårlig idé. Men vi vil alligevel sige det igen. Rygning af cigaretter beskadiger dine arterier, øger risikoen for kardiovaskulær sygdom (slagtilfælde og hjerteanfald), det gør dig mere modtagelig for mange andre invaliderende tilstande som bronkitis, emfysem, mundkræft og lunger og demens, for ikke at nævne erektil dysfunktion, nedsat orgasme fornøjelse og rynke. Og det gør din RealAge otte år ældre, af den skade, det forårsager til dit energiniveau og den ødelæggelse, det rammer på din hud; det får dig til at føle og se ældre ud end du er. Vi synes, det er et ret solidt argument imod, at du nogensinde har startet denne ubehagelige og vanedannende vane.

Da flere og flere mennesker i dette land får beskeden til aldrig at starte eller forlade tobak, er en ny kraft kommet ind på markedet: elektroniske cigaretter eller e-cigs. E-cigs ligner almindelige cigaretter, men de er faktisk batteridrevne patroner, der opvarmer en væske, der indeholder nikotin. Varmen vender væsken ind i damp, som brugeren inhalerer i stedet for at ryge. Det er derfor, de kalder det "vaping" ikke "ryger." Hvis det lyder som B.S., er det fordi det er-det er dårlig videnskab.

Fabrikanten hævder, at våben er meget sikrere end rygning, fordi e-cigaretter ikke indeholder tjære eller producerer røg eller aske. Og da du kun udånder damp, ikke ryger, kan du komme væk med at bruge e-cigaretter på steder, hvor rygning er forbudt. (All rygning, tobak og e-cigs er forbudt på Mike's Cleveland Clinic campus.) Men hvis alt dette gør vaping føler renere og mere accepteret, lad os undersøge videnskaben - det vil sige, er e-cigaretter virkelig sikrere end tobaks cigaretter?

MERE: Hvordan man skal afslutte (En historie hver ryger eller en ven til en ryger bør læse)

Svaret er: Ja … og det ved vi ikke. De er sikrere, men det betyder ikke, at de er sikker. Vi ved bare ikke, om de skal betragtes som sikre for nogen, men sandsynligvis ikke, og bestemt ikke den måde, de sælges på. De indeholder stadig vanedannende nikotin og potentielle kræftfremkaldende stoffer (det vil sige kræftfremkaldende stoffer), og de hæmmer lungefunktionen. Og den hurtigst voksende gruppe af brugere er teenagere. Gør du tror, at de bare sælger e-cigs til addict teenagers, så de vil uddanne sig til fyldige cigs. Måske er det derfor, e-cig-virksomheder er købt af Big Tobacco. Foresatte af e-cigs modsætter sig, at de reducerer rygningsproblemet ved at fungere som en erstatning. Igen virker det som B.S. (dårlig videnskab) til os.

Populariteten af det elektroniske alternativ er vokset i løbet af de seneste år, men der er stort set ingen forskning i nogen af dens sundhedsmæssige virkninger. Faktisk er kun en lille håndfuld undersøgelser blevet gennemført, og ingen har givet tilstrækkelige prøvestørrelser eller langsigtede resultater til at demonstrere sikkerhed. Og det er stadig det vilde vesten af e-cigs, så der er ingen etableret standard for indhold og ingredienser. Faktisk siger forbundsdrogeadministrationen, at forbrugerne "ikke har mulighed for at vide, om e-cigaretter er sikre … hvor meget nikotin eller andre potentielt skadelige kemikalier indåndes under brug" eller om de vil lokke børn og unge til at vape eller ryge. De forårsager sandsynligvis også samme hud aldring og rynker-i primære og brugte rygere-som cigaretter, men igen er der ikke forskningen til at sige endeligt.

Indtil der er videnskab, der tydeligt viser e-cigaretter for at være sikkert på lang sigt, er det bedst at antage, at de ikke er det. Indtil da, bliv ikke hoodwinked af B.S.-og advare dine børn om at B.S. såvel.

QUIZ: Hvor sunde ser er din hud?

Populært emne.