12 måder at være sunde i 5 minutter eller mindre

12 måder at være sunde i 5 minutter eller mindre
12 måder at være sunde i 5 minutter eller mindre
Anonim

1. Tag en pause. Mental sundhed er en enorm (og desværre overset) del af fysisk sundhed. Et stressrespons til et livsskiftende begivenhed eller en gnidning ufærdig opgave kan øge dit blodtryk, gøre din søvn beskadiget og rynke din hud. Husk at tage mindst 5 minutter for dig selv hver dag for at klare dit svar på stressende begivenheder, slappe af og slappe af de mentale knuder. 2. Tag 20 dybe vejrtrækninger. Tag 10 dybe vejrtræk om morgenen og 10 om natten for at forbedre lunge- og blodkarfunktionen, fyld din krop med ilt, skyll toksiner ud af kroppen og lind stress. Her er hvordan man gør det rigtigt. 3. Tag et løb. I en stor undersøgelse af 55.137 voksne levede mennesker, der løb bare 5 minutter om dagen, i gennemsnit tre år længere end ikke-løbere. 4. Tag en tur. Forskning har vist, at walking kan være lige så gavnligt for dit samlede helbred som løbende (så længe du udnytter tilsvarende energi i processen). Hvert femte minut du bruger til at ramme mursten udgør et vigtigt skridt i retning af de 10.000 trin, vi alle bør få hver dag.

Image
Image

5. Vask dine hænder. En af de ældste folkesundhedsinitiativer er stadig den mest effektive. Vask dine hænder med varmt vand og sæbe er, hænderne nedDet bedste du kan gøre for at holde dig selv, og dine kære, er ikke at blive syge. 6. Tjek din madens ernæringsetiket. Og undgå fødevarer, der gør en krop dårlig. Transfedt? Spring det helt over. Mættet fedt? Opbevar den til mindre end 4 gram pr. Time. Samme for sukker. Et hundrede procent fuldkorn? Nu har du fundet en vinder. 7. Kontroller din fødevares udløbsdato. Ordlyden kan blive forvirrende. Sidste salgs-dato? Sidste anvendelsesdato? Udløbsdato? Her er vores praktiske guide til at vide, hvornår din mad er sikker, og når du skal spille det sikkert og smide det.

Image
Image

8. Rengør dit tastatur. Lad os bare sætte er på denne måde: I nogle tilfælde har desktops vist sig at have højere niveauer af bakterier end et toiletsæde. Så rent, før du arbejder. 9. stå op Især hvis du har et job, der holder dig ved dit skrivebord i lang tid, er det vigtigt at stå op mindst en gang i timen. Tag en tur, slip ind i din chefs kontor eller bare tilbringe lidt tid foran skærmen.

Image
Image

10. Sæt solkrem, dagligt. Hudkræft er den mest almindelige type kræft. Den bedste måde at forhindre det tager næsten ingen tid overhovedet. Ikke alene vil daglig solcreme holde dig sikker på sundhedsvirkningerne af UV-stråling, det vil også hjælpe din hud med at være stram, selvtonet og rynkefri. Husk at bruge nok, og for virkelig at maksimere effekten, vælg en mikroniseret solcreme med zinkoxid. 11. Kontroller en muldvarp. Ud over den daglige solcreme skal du holde øje med eventuelle mol eller mørke pletter, og kontakt din hudlæge hvis nogen viser disse potentielt farlige tegn på melanom. 12. Kram nogen. Fysisk nærhed med en person (eller kæledyr) du bekymrer dig om udgivelser oxytocin, et hormon, der får dig til at føle sig varm og elsket. Kvindernes hjertefrekvens og blodtryk går ned som svar på knus og håndhold med deres partnere. Så snuggle op! MERE: Minimum træning

Populært emne.